Zöld szálloda díj

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 1993-ban indította útjára  a környezet védelme érdekében a hazai szállodákat ösztönző tevékenységét. A munka egy szaklapban megjelent cikksorozattal indult, hiszen a környezet védelme nem vezetői döntés, vagy utasítás alapján lehet eredményes, hanem ha a munkatársak széles körének szemléletébe beépül a környezettudatosság. Megalakult a Szövetség környezetvédelmi szekciója, és elkészült "Ne zavarj" címmel az a programcsomag amely az energia- és víz takarékosságtól kezdve, a hulladék kezelésen, csökkentésen és újra hasznosításán át, a vendégek tájékoztatásáig részletes szempontokat tartalmazott, amelyek alapján a szállodák megalakíthatták saját környezetvédelmi team-jeiket, és ki-ki saját lehetőségeihez mérten elkezdhette a munkát.

2020-ban a Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness elnyerte az ezüst fokozatú "Zöld Szálloda 2021-2022" címet, melynek viselésére 2021. január 1-jétől 2022. december 31-ig jogosult.

Szemléletmódunkat igyekszünk átadni vendégeinknek is. A régió meghatározó turisztikai szereplőjeként érezzük a felelősségét annak, hogy a nálunk megforduló nagy számú vendéget milyen módon sikerül megszólítanunk és elnyerni bizalmukat törekvéseink támogatására. Mára olyan mértékben vált szükségessé, hogy érzékennyé tegyük az embereket és felhívjuk figyelmüket a Föld bolygó egyensúlyát veszélyeztető káros emberi tevékenységre, hogy senki nem vonhatja meg a vállát és nem hiheti, hogy nincs ebben felelőssége. El kell hinnünk, hogy minden egyes ember minden apró döntése és cselekedete számít.

“Nekünk nem maroknyi emberre van szükségünk, akik tökéletesen űzik a hulladékmentességet, hanem milliókra, akik tökéletlenül.” /Anne-Marie Bonneau/

Szervezeti cél, hogy a szálloda működését külső jegyeiben és napi rutinjában egyaránt hassa
át a fenntartható fejlődés szolgálata, váljon ez érzékelhetővé a partnerek és a lakosság
számára, elősegítve ezzel fenntartható társadalmi, gazdasági struktúrák kialakulását, megerősítését.

 

AMIRE A LEGBÜSZKÉBBEK VAGYUNK

Szállodánk Mezőkövesd városközpontjától 4 km távolságra, a Zsóry-fürdő szomszédságában helyezkedik el. A város a matyók földje, ahol különleges élmények várnak minden ide érkezőre. A Bükkalja és az Alföld találkozásánál fekvő városka tele van értékekkel, melyeket előszeretettel hozunk be szállodánkba, hogy azok a turisták is meríthessenek az élményekből, akik nem szeretnének belátogatni a településre.

Nagy jelentőséggel bír és méltán vagyunk büszkék a wellness részlegünkön kialakított 2 gyógyvizes medencére, mely az egészségmegőrzésben, a gyógyításban és a rehabilitációban játszik fontos szerepet.

Időről időre azon dolgozunk, hogy a szálloda működésével kapcsolatos elvárásokon kívül megfeleljünk egyéb, számunkra fontos, a társadalom számára jelentőséggel bíró követelményeknek is. Ennek értelmében döntöttünk a Zöld Szálloda pályázatra történő nevezésről is. Büszkeséggel töltött el minden munkavállalót, hogy a pályázati anyagban kiírt kritériumok jó részének helyreigazítások nélkül felelünk meg, a hiányosságok pótlása, azok elfogadtatása, és betartatása pedig zökkenőmentesen alakult.

A töretlen fejlődési vágy, az elvárások, az igények mind arra sarkallnak minket, hogy egyre nagyobb hangsúlyt fektessünk a zöld felületek bővítésére, a megújuló energia hasznosítására.

Büszkén mondhatjuk, hogy a magvalósítás folyamatos.

Garantáltan a legjobb ár
Közvetlen kapcsolat a szálláshellyel
Azonnali információ szolgáltatás
Foglalások rugalmas kezelése
Extra szolgáltatások foglalása szobafoglalása mellé