Szaunák és szaunaceremóniák

Balneo Hotel - Finn szauna

Finn szauna merülőmedencével

A tradicionális finn szauna a legelterjedtebb a világon, lényege a magas hőmérsékleten történő intenzív méregtelenítés. Finn szaunánk 6 személyes, elektromos működtetésű. Közvetlenül a szauna mellett merülőmedencét is kialakítottunk vendégeink számára. 

Naturista szauna

A meztelen szaunázás nemcsak kényelmes, de egészséges is, hiszen semmi nem akadályozza, hogy a bőr pórusai mindenütt érintkezhessenek a forró levegővel. Próbálja ki, és legközelebb már ragaszkodni fog hozzá, hogy egy szál törölközőben lépjen be a „szentélybe”.

Mivel a meztelenség sokak számára zavaró lehet, a naturista szaunázást kedvelők számára külön finn szaunakabin áll rendelkezésre.

Infraszauna

Az infrasugarak belülről melegítik a testet, tágítják az ereket, serkentik a vérkeringést, ezzel segítve a méreganyagok távozását. Mivel alacsonyabb hőmérsékleten üzemel, hosszabb ideig tartózkodhatunk a szaunában, illetve azok számára is igénybe vehető, akik egyébként nem bírják a magasabb hőmérsékletű finn szaunát.

Gőzkabin

Relaxáljunk a gőzkabin nedves ködfelhőjében, ahol a pára és a meleg levegő kellemesen megnyugtatja az idegeket, kitisztítja a légutakat, pezsdíti a vérkeringést. A 40-50°C fokos hőmérséklet és a 90-100% páratartalom feltölti az embert energiával, ráadásul meg is szépít, hiszen a bőrt is vitalizálja.


Jégkút

Lehűt, frissít, felpezsdít. A jeges kezelést általában közvetlenül szaunázás után szokás igénybe venni. A jégkása a forró szaunából kilépve kellemes bizsergést okoz a bőrön, javítja a vérkeringést, ráadásul szebb lesz tőle a bőr! 


Sókamra

A sós levegő jótékony élettani hatása régóta ismert, széles körben javasolt terápia a légúti betegségben szenvedőknek, például asztma kezelésére. A hangulatos helyiségben optimális koncentrátumban párologtatjuk a sós levegőt, a sótömbök kipárolgása 70-85%-os páratartalmat biztosít. A sókamrák látogatása napi 30-40 percben javasolt.

Szaunaceremóniák

Szaunamestereink izgalmas, kényeztető felöntésekkel várják, melyek során finom illatokkal és a szaunázás hatásait fokozó szertartásos mozdulatokkal teszik az élményt még különlegesebbé.

Ár: 1 500 FT / FŐ / ALKALOM
(szaunaceremónia és 1 pohár limonádé)

 

A szaunaceremóniákra előzetes bejelentkezés szükséges a recepción, vagy a program kezdete előtt szabad kapacitás függvényében a szaunamesternél is lehet jelentkezni.

Szállodánkban időszakosan szaunaceremóniákat tartunk. Érdeklődni és időpontokat foglalni a recepción, vagy a wellness térben az úszómester kollégánál van lehetőség.

Ismerje meg szaunaszeánszainkat részletesen itt.

Szaunaetikett

Egy nyugodt, alapos szaunázás körülbelül 3-4 fordulóból áll, és nagyjából másfél óráig tart. Legelőször mindig zuhanyozzunk le, hogy eltávolítsuk bőrünkről a szennyeződést, majd töröljük szárazra testünket. 

A szaunában válaszuk a számunkra legmegfelelőbb szintet, az alacsonyabb padokon alacsonyabb a hőmérséklet.

10-15 perc után zuhanyozzunk le, és úgy lépjünk be a merülőmedencébe.

A lehűlés után mindig tartsunk egy kis pihenőt, és közben pótoljuk a folyadékot szénsavmentes ásványvízzel, 100%-os gyümölcslevelekkel, gyógy- vagy gyümölcsteákkal. A fenti kört érdemes még kétszer-háromszor megismételni. 

Szaunázás közben soha ne fogyasszon alkoholt!

A szaunahasználat házirendjéről bővebben itt olvashat.


Garantáltan a legjobb ár
Közvetlen kapcsolat a szálláshellyel
Azonnali információ szolgáltatás
Foglalások rugalmas kezelése
Extra szolgáltatások foglalása szobafoglalása mellé