Eger látnivalói

Eger – Dobó István tér – Cím: 3300 Eger, Dobó István Tér

A város szívében elhelyezkedő Dobó István tér tökéletes kiindulópont a város nevezetességeinek felfedezésére. A téren középen láthatjuk azt a szoborcsoportot, mely Eger egyik legmeghatározóbb történelmi momentumát ábrázolja.  Az alkotó Stróbl Alajos volt, aki a helyi lakosok kérésére a 19. század végén alkotta e mesterművet. A téren található még egy gyermekbarát szökőkút is, mely igazi frissítő a nyári hőségben, valamint a Minorita Templom és a Városháza patinás épülete is.

A Dobó István tér a vendéglátás egyik központja is, számtalan étterem, kávézó és borterasz várja az ide látogatókat.

Eger – Egri vár – Cím: 3300 Eger, Vár u. 1.

Eger fő szimbóluma, az Egri vár, Magyarország egyik legnépszerűbb múzeuma. Önállóan is bejárható, de ha szeretnénk jobban megismerkedni a várral és izgalmas történetekkel is gazdagodni, érdemes az Egri Vitézek körbevezetését igénybe venni!

A híres egri csata stratégiáját Dobó István a várban található Gótikus Püspöki palotában tervezte meg. A palota főhadiszállásként szolgált, és már a 16. században is állt. A palota

várkapitány sírja található. Érdekesség, hogy a sír üres, Dobó Istvánt a mai Szlovákia területén, Dobóruszkán temették el.

Az Egri Vár alatt futó Kazamatarendszer, egy titkos alagútrendszer, mely kulcsszerepet játszott az 1552-es ostrom idején is. A Kazamata kiállítást érdemes megnézni, egy izgalmas világba enged betekintést.

A Kálvária dombja, más néven az Egri vár Szép bástyája, a legmagasabb pont az erődítményben. Innen gyönyörű panoráma tárul elénk a városra, a Bükki Nemzeti Parkra, tiszta időben még Kékestető is látható.

Az Egri Csillagok című könyv szereplőivel az Egri vár Fegyvertárának mélyén található Panoptikumban akár személyesen is találkozhat a látogató.

Eger – Szépasszony-völgy – Cím: 3300 Eger, Szépasszonyvölgy

A Völgy ma már több, mint 150 pincét számlál, hangulatát és az itt kapható borok minőségét dicsérte számtalan költő: Petőfi Sándor, Vörösmarty Mihály és Márai Sándor is.

Ha Egerben járunk, keressük fel a Szépasszony-völgyet, találjuk meg kedvenc borunkat és adjuk át magunkat a hely varázsának. Mert van itt valami egészen megfoghatatlan béke, báj és derű, ami táplálkozik a múltból, a szőlőtermelés- borkészítés művészetéből és a helyi emberek humorából.

Eger - Minaret – Cím: 3300 Eger, Knézich Károly u. 2

A 40 méter magas torony az ország egyik legjobb állapotában fennmaradt minarete. Garantáltan elakad a lélegzetünk a 26 méteren elhúzódó terasz panorámájától.

Eger - Bazilika – Cím: 3300 Eger, Eger, Pyrker János tér 1

Az Egri Bazilika az Esztergomi Bazilika után Magyarország második legnagyobb vallási épülete, más néven Szent Mihály- és Szent János-főszékesegyháza. Az épület az egri főegyházmegye katedrálisa is, tehát a püspök vagy az érsek itt végzi mindennapos feladatait.

Eger - Csillagvizsgáló és Tudományos Élményközpont - Cím: 3300 Eger, Eszterházy tér 1.

A Csillagvizsgáló az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem főépületében, a Líceumban található. A könyvtár mellett érdemes megnézni a csillagászati múzeumban megtalálható korhű tudományos eszközeket is. A makrouniverzumot megfigyelni kívánók tanulmányozhatják a különböző tükrös és lencsés távcsöveket, amelyeket a kor csillagászai használtak.

Camera obscurát a torony csúcsán találjuk, lényegében egy hatalmas fényképezőgép közepében állunk, ahol tükörrendszerrel kivetítik a város élő képét. Az egri Sötétkamra a kontinens legrégebbi működő ilyen készüléke!

Eger - Érseki Palota - Cím: 3300 Eger, Széchenyi István u. 3

2016. februárjában nyitották meg a látogatók előtt, ahol különleges, egyházművészeti kiállítás látható. Az Egri Érseki Palota Kulturális, Turisztikai és Látogatóközpont impozáns barokk stílusban készült.

Eger – Érsekkert – Cím: 3300 Eger, Érsekkert

Az érsekkert a helyiek kedvence! A park északnyugati részén egy kis tavat találunk, rajta egy kőhíddal, amit érdemes körbejárni. A déli részén egy kis játszótér található, valamint az északi részén pedig egy szabadtéri sportpark, ami ingyenesen használható az arra járóknak

Szükség esetén a Termálfürdő bejáratához vezető sétány mellett találunk mosdót.

Eger - Eszterházy tér – Cím: 3300 Eger, Cím: 3300 Eger, Eszterházy tér 1.

Eger szívében, a Bazilika és a Líceum között található. Szépségét igazán este nyeri el, amikor a fények bevilágítják az egész teret. Ha az időnk engedi a fák árnyékában piknikezzünk egyet napközben, este pedig a szomszédos szórakozóhely pincéjében tudjuk átmulatni az éjszakát.

Eger - Végvári vitézek tere – Cím: 3300 Eger, Gerl Mátyás u. 3

Kisfaludi Strobl Zsigmond alkotását fedezhetik fel a téren, a szobor a magyar és török katonákat ábrázolja. A teret 2015-ben adták át, közkedvelt hely a fiatalok között.

Garantáltan a legjobb ár
Közvetlen kapcsolat a szálláshellyel
Azonnali információ szolgáltatás
Foglalások rugalmas kezelése
Extra szolgáltatások foglalása szobafoglalása mellé